Wist je dat je dagelijks bijna een kilo staal gebruikt?

Volgens het rapport van Statista.com verbruiken wij in Europa gemiddeld meer dan 320 kg per jaar en het gaat alleen maar meer worden. Waar zit al dat staal in? In het openbaar vervoer (treinen en sporen), machines, medische apparaten, veelal leidingen, motoren, windmolens, bouwconstructies, maar ook in veel dagelijks onvervangbaar gemak zoals sleutels, paperclips en gereedschap. Als wij de klimaatdoelen willen bereiken, gaat het gebruik van staal alleen maar omhoog. Veel windmolens moeten gebouwd worden, openbaar vervoer moet ook flink uitgebouwd worden en de toename aan elektrische auto’s zorgt voor veel vraag naar de staal voor de infrastructuur en de auto’s zelf. Geen enkel gebouw kan zonder staal stabiel en robuust zijn. Dus wij hebben in de toekomst veel groen staal nodig, waarbij duurzame productie, verwerking en hergebruik steeds belangrijker worden.

Het Groeifonds voorstel “Groeien met groen staal” biedt een plan voor de verduurzaming van de gehele staalsector, van productie tot de nodige recycling. Blijf op de hoogte!

close up of a crane for recycling metallic waste
Delen
groeien met groen staal logo wit

Contact

Neem gerust contact met ons op als u vragen en/of interesse heeft betreffende het Groeien met Groen Staal project.  Stel uw vraag via info@groeienmetgroenstaal.nl.